Легендата на варненския футбол Иван Василев, който през януари навърши 80 години, говори пред БЛИЦ след изказването на Венци Стефанов. Президентът на „белите” изригна пред нашата агенция вчера, след като Дисциплинарната комисия на БФС не наказа Черно море заради ексцесиите по време и след мача между двата тима.

Босът на Славия настояваше за по-сурово наказание, тъй като един от играчите му Емил Виячки е бил ударен от Ерджан Шабан – шеф във варненския клуб.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Не му отива на г-н Стефанов да говори така и да използва подобни епитети. И го прави не в някой малък сайт, а във вашия, който е най-четен в България. Как ще нарича босовете на Черно море лалугери, страхливци и книжни тигри?! Той е част от ръководството на БФС, а Дисциплинарната комисия е част от футболния съюз. Щом няма по-тежко наказание, значи наистина са липсвали основания за такова”, заяви ветеранът, който е полковник от резерва.

„Искам да попитам Венци Стефанов какъв е той в историята на футбола. Да, добре, сега е шеф на Славия, но какъв е бил преди това – играл ли е футбол някога?! Хвали се, че отборът му спечелил Купата на България. Хайде обаче да сравним в последните години успехите на Черно море и тези на „белите”. Нашите са далеч по-големи – ние също имаме Купа на България, но и Суперкупа на страната! Имаме и трето място точно преди 10 години. Къде Славия ще се мери с Черно море?! Тези успехи на „моряците” се дължат не само на треньорите и играчите, но и на шефовете, които Венци нарича напълно неоснователно „лалугери”, добави Иван Василев, който е легенда на Черно море, а освен това е шампион с ЦСКА през 1966 година и полуфиналист с „армейците” за КЕШ в паметните мачове с Интер през 1967 година.

„Искам да уточня нещо. Не говоря от името на ръководството на Черно море, а от свое име, тъй като съм почетен гражданин на Варна.

Нашият треньор Илиан Илиев беше твърде емоционален след равенството 0:0 със Славия, но каза много истини. Аз го уважавам, но по-важното е, че всички фенове тук го уважават, защото е отличен наставник. Няма в България в момента друг треньор, на когото толкова често да скандират името му и който да е толкова добър. Елате във Варна и ще се убедите, а вероятно и по телевизията се чува, когато предават пряко мачове на Черно море. Даже и да падаме в резултата, публиката пак скандира името на Илиан. Помня го от малък. Беше страхотен талант, беше отличен футболист, сега е прекрасен треньор. През лятото няколко отбора го каниха, единият от тях е гранд, но Илиев избра Черно море, защото живее с клуба. 

Стартът ни в първенството е силен, но можеше да бъде още по-впечатляващ, ако не бяха съдиите. Изгубихме четири точки срещу Етър и Славия. Сега и във Враца ако е така, не знам... Дано не е. Пожелавам успехи на Черно море и ще посъветвам Венци Стефанов да не бъде толкова груб към хората. Моите уважения към него, но нека не прекалява с квалификациите и епитетите”, завърши Иван Василев.
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020