ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Локомотив (Пловдив) приема Лудогорец в мач от 5 кръг на „А“ група. „Смърфовете“ имат най-трудното начало на сезона от всички отбори в елита, след като в досегашните четири кръга играха с ЦСКА, „Левски“, носителя на Купата на България Берое и Черно море, а сега посрещат шампиона Лудогорец.
 
Легендата на Локомотив Мартин Камбуров излиза за своя юбилеен мач № 200 в „А“ група и 108-и с екипа на „черно-белите“. Дебютът му за Локомотив (Пловдив) беше на 9 август 2002 г. при загубата с 1:2 от Нефтохимик. Очаква се да няма големи проблеми в титулярния състав на „железничарите“, като заради контузията на Станислав Маламов за мястото му Александър Станков ще избира измежду Александър Якимов и Тодор Тимонов.
 
Лудогорец от своя страна ще има няколко промени в състава си, тъй като в сряда на шампионите предстои мач с Базел от плейофния кръг на Шампионската лига. На пейката почти сигурно ще бъдат оставени Кайсара, Дяков, Златински, Барт, Минев, Марселиньо и Безяк. Очаква се крайни бранители да са Шоко и Витиня. Има вариант в центъра на защитата да се появи новото попълнение Георги Терзиев.
 
Еспиньо и Бургзорг най-вероятно ще заменят Златински и Дяков в халфовата линия, а като плеймейкър ще действа Себастиан Ернандес. На върха на атаката ще застане Мишел Платини, който ще бъде подкрепян по крилата от Иван Стоянов и Михаил Александров.
 
loko_plovdiv.jpgЛокомотив (Пловдив) – Лудогорецludogorec.JPG
 
Днес от 19:00 часа по ТВ 7
Пловдив, „Локомотив“
Съдия: Георги Йорданов
 


ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Локомотив (Пловдив): Господинов, Й. Тодоров, Тунчев, Крачунов, Диего, В. Георгиев, Н'Дайе, Якимов, До Кармо, Лазаров, Камбуров
Контузени: Акалски, Маламов, Кики, Юруков
Наказани: няма
 
Лудогорец: Вл. Стоянов, Шоко, Моци, Мантула, Витиня, Бургзорг, Еспиньо, Ив. Стоянов, Ернандес, Александров, Платини
Контузени: няма
Наказани: няма
 
Баланс: 4 мача, 1 победа за Локомотив (Пловдив), 1 равенство, 2 победи за Лудогорец, г.р. 3:6
 
ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Лудогорец е в серия от три поредни победи.
* Локомотив (Пловдив) допусна по един гол във всеки от последните си три шампионатни мача.
* Лудогорец, заедно с Черно море, е отборът с най-добра защита от началото на първенството – 1 допуснат гол, средно по 0,25 на мач.
* Лудогорец не получи гол в последните си 3 мача за първенство.
* Най-тежката загуба на Локомотив (Пловдив) през миналия сезон беше именно от Лудогорец – 2:5.
* Пет от шестте гола на разградчани в досегашните мачове срещу „черно-белите“ са вкарани в Пловдив в един мач (2:5).
* Най-резултатният чужденец в историята на Лудогорец е Марселиньо, който има 16 гола и 9 асистенции в „А“ група.
* В досегашните четири мача на Локомотив (Пловдив) в „А“ група през този сезон бразилецът Габриел до Кармо получи 3 жълти картона.