"Биете в неделя и ще влезете предсрочно в Първа лига", увери футболистите на Етър бившият играч на Манчестър Юнайтед Артър Албистън. На стадион „Ивайло” той се срещна с „виолетовите” преди заминаването им за неделния мач с ЦСКА II, надъхвайки ги за победата.

Албистън има 485 мача с екипа на „червените дяволи” през периода 1974-1988 г. и е гост на националния събор на фенклуб "Манчестър Юнайтед България". Той връчи и наградите в деветото издание на детския турнир, чиито финали бяха на стадион „Ивайло”.

Шотландският боец бе представен на футболистите на Етър, като веднага разпозна бронзовия медалист от САЩ`94 Илиян Киряков.

Легендата на Манчестър Юнайтед получи като подарък от Етър виолетово шалче, флаг на отбора и сувенири-ключодържатели, връчени му от капитана Кирил Акалски. „Кой е централният нападател?”, поинтересува се Албистън и когато му представиха Иван Петков, му стисна ръката със заръката: „Искам утре да вкараш гол, да биете и да влизате в елита!”. После стисна ръката на всеки един от футболистите на тима.

Преди да влезе на стадиона, неговите домакини му показаха паметните плочи на входа и му разказаха, че Етър е бил шампион на България. Британецът работи за "Манчестър Юнайтед тв" и в следващото си предаване ще отдели специално място за визитата си в старата столица на България.