Христо Стоичков даде пресконференция по повод утрешното шоу, което ще се състои на Националния стадион "Васил Левски". На брифинга участваха бившият му съотборник в Барселона - Хосе Мари Бакеро, Иван Саморано, Даниеле Масаро и бившият му съотборник в Чикаго Файър Пьотър Новак.

На брифинга Даниеле Масаро не пропусна да закачи Христо Стоичков за съперничеството им в миналото. Камата каза, че 20 май е специална дата за него, България и Барселона заради спечелената първа европейска купа от каталунците на "Уембли". Легендата на Милан Даниеле Масаро обаче припомни на Стоичков датата 18 май. През 1994 година в Атина италианският гранд разби Барселона във финала на Шампионската лига с 4:0. Масаро вкара два гола за Милан, по един добавиха Деян Савичевич и Марсел Десаи.

"Стоичков каза, че 20 май е важна дата за него. Искам да му припомня, че 18 май е важна за мен, защото на този ден спечелих Купата на европейските шампиони точно срещу него", каза Масаро, който след финала взима фланелката именно на Камата.

"Със сигурност една голяма и огромна чест, че съм тук. Благодаря му като спортист за всичко онова, което е дал на световния спорт през годините. Той е един от най-силните футболисти от моето време. Имах щастието да играя с Ван Бастен, но този, на който най-много се възхищавах, беше Стоичков. В периода, в който аз играех един от най-силните отбори беше на Барселона", каза още италианецът, който игра за Милан в периода 1986-1995.

КАДРИ ОТ ФИНАЛА ПРЕЗ 1994 ГОДИНА