Велиян Парушев е решил да скъса с футбола и да оцелява с шофьорлък, довери самият той. Легендата на Нефтохимик е без работа от септември, когато беше съкратен от детско-юношеската школа на Черноморец. На "Лазур" железният стопер от най-славните времена на „нафтата” тренираше с успех 9-10-годишни деца, които се представяха отлично на турнирите със свои връстници.

Сега Парушев не може да се оплаче от липса на предложения за треньорска работа, ала не вижда перспектива в любимата игра у нас. Екзекуторът на Парма с екипа на ЦСКА от 1991 г. е бил търсен от родния Сливен да води юношески формации. Получил е дори оферта да влезе в щаба и на мъжки тим. Тя дошла от новия старши треньор на Несебър Иван Георгиев-Шиника, който навивал приятеля си да му стане помощник и да отговаря персонално за подготовката на бранителите.

Парушев се дърпа да става пак треньор, защото е наплашен от несигурността в плащанията, пише besove. Затова той е ангажирал свой авер в Германия да го уреди като шофьор на камион във фирма за международен транспорт и чака на повикване. Легендата на „нафтата” притежава всички категории за управление на МПС и дори му се е налагало да практикува занаята в Черноморец. Той е бил сменник на титулярния шофьор на автобуса на „акулите” Хубен Петков по време на лагери на отбора в чужбина.