Една от най-големите легенди на Славия Александър Шаламанов е бил приет в болница, научи БЛИЦ. Шами ще претърпи операция на простатата, а според негови близки интервенцията е планова и рутинна и здравето на родения през 1941 година бивш бранител е добро.

Шаламанов е шампион на България с екипа на ЦСКА през сезон 1960/1961. Това е и последния му шампионат с екипа на “червените”, а от 1962 до 1974 година носи фланелката на Славия. С най-стария столичен клуб Шаламанов печели три пъти купата на България и достига до полуфинал за КНК през 1967 година. Освен това е участвал и на зимните олимпийски игри през 1960 година като скиор.

Плановата операция ще попречи на Шаламанов да вземе участие в част от официалните събития, свързани с честването на 100-годишнината на Славия. По програма събитията стартират още утре (2 април) с представянето на книгата “100 години Славия” написана от спортния журналист Николай Кръстев.

Шаламанов обаче се надява да е в добро здраве за церемониите на 9 април, когато 26 спортисти и футболисти на “белите” ще получат почетни знаци от министъра на спорта Петър Стойчев, а БФС ще награди 55 ветерани на Славия със специални значки./БЛИЦ