ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Легендарният халф на ЦСКА Тодор Янчев предприе нова стъпка в кариерата си. За първи път ще бъде начело на професионален футболен клуб. 46-годишният бивш национал е новият треньор на Спортист (Своге), който през този сезон се представя изключително силно във Втора лига.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Янчев наследява на поста Борислав Кьосев, който напусна Спортист преди десетина дни. Асистент на трикратния шампион на България с екипа на „армейците“ ще бъде Стойчо Младенов-младши. Треньор на вратарите ще бъде Стефано Кунчев.

„Мисля, че намерихме изключително добър специалист, който да поеме Спортист. Тодор Янчев е един от най-уважаваните хора в българския футбол, като е пословичен със своята коректност и професионално поведение. Имаше много кандидатури за поста на Борислав Кьосев, но ние сме изключително доволни от факта, че постигнахме договорка с Тодор Янчев“, коментира председателят на УС на Спортист Петър Веселинов.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

„Дойде моментът, в който да направя следващата крачка в треньорската кариера. Смятам, че като помощник на Стойчо Младенов, натрупах изключителен опит и сега се надявам да го пренеса и в самостоятелната си работа. Имах няколко възможности, но с ръководството на Спортист имахме много допирателни точки. Успях индиректно да се запозная с футболистите, има един добър отбор, добра база и предпоставки за развитие“, каза Тодор Янчев.

През последните пет години Янчев работеше като помощник-треньор на Стойчо Младенов в казахстанския Кайсар и в ЦСКА. Преди това имаше опит начело на Царско село в родния аматьорски футбол. Той разполага с лиценз УЕФА „Про“, който му позволява да работи начело и на отбори от efbet Лигата.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК