Легендата на “Левски” - Михаил Вълчев, посъветва ръководството час по-скоро да разкара чуждестранните ментета Марсиньо, Ели и Прохазка, а също така и Орлин Старокин. Бившият нападател направи анализ на представянето на сините през есента.

"Трябва да отбележим, че “Левски” заигра добре чак в последните мачове от сезона. В началото отборът се представяше много слабо, но в течение на мачовете Илиан Илиев напипа състава и постигна хубави игри и резултати. Според мен треньорът трябва да е сигурен за поста си на "Герена", но това не е заради победите над Етър, Черно море и Славия. Даже не смятам, че някога е обмисляно сериозно негова смяна", коментира Вълчев пред “Меридиан Мач”.

"Пред “Левски” предстои много работа, за да се изкачи на по-високо ниво и да е конкурентноспособен за титлата. Трябва да се вземат поне 5 нови попълнения. Като се почне от вратарския пост. Четох много мнения, че ще е добре да се вземе опитна резерва за Пламен Илиев, но според мен е нужен страж, който да го конкурира и дори да го измести от титулярния пост. Пацо е талантлив, но е твърде млад и понякога несигурен, за да е номер 1 под рамката", казва още Вълчев.

"Със сигурност трябват и попълнения в защита. Един централен бранител трябва да дойде на всяка цена. Редно е да се потърси и някой по-стабилен ляв бек. Ще е хубаво Илиан Илиев да помисли и поне за един класен полузащитник, както и офанзивен халф. Това е бройката футболисти, които са необходими, за да стане “Левски” по-силен", продължава любимецът на синята публика.

"Ще посоча 3 имена, които трябва да напуснат - Марсиньо много разочарова. Ромен Ели също не ми харесва. Той не само, че няма уменията, той няма стойката на централен защитник. Не виждам защо и Роман Прохазка е в отбора, с нищо не е полезен. Не виждам смисъл да остава. Не ми допада и играта на Орлин Старокин. Така, че спокойно може да има 3-4 освободени", смята Вълчев.

"Редно е най-после да се обърне внимание на българския пазар. Знам, че тук класните футболисти не са чак толкова много и заради това се вдигат нереално цените на играчите. Тези претенции дразнят, но все пак първо трябва да потърсим състезатели у нас и ако няма, тогава да се обърнем към някой чужденец", завършва той.