Легендата на Левски - Емил Спасов, даде своята оценка за представянето на "сините" от началото на сезона. Той посочи какво би трябвало да се подобри в играта на тима, поне според него.

"Ако трябва да сме честни - в последните няколко мача Левски зацикли. Явно противниците разбраха играта ни, силните ни страни и взеха мерки. Някои футболисти, които в началото на първенството тръгнаха много сериозно и създадоха добро впечатление, в последните мачове допуснаха леко отстъпление и спад в представянето си. Естествено, това се отрази и на мачовете, където не спечелихме.

Като цяло Левски е в по-добро състояние от миналата година. Не е случайно това, че е първи в класирането. Но всички, които обичаме този клуб, след този силен старт, вдигнахме летвата и очакванията. По-големи са. Дано тази пауза за националните отбори да се окаже ползотворна и тактически Левски да изглежда още по-добре след нея. Тепърва предстоят тежки срещи. Паузата дойде навреме", започна Спасов пред "Мач Телеграф".

"Сангаре започна доста силно. Тогава отборите не знаеха какво да очакват от него, защото не познаваха играта му. Сега, определено, подхождат по различен начин. Струва ми се, че действат и доста грубо към него. Не са напразни оплакванията на Левски след последните мачове. В доста ситуации не бяха отсъждани нарушения срещу него, а това е доста важно. С Алекс Колев трябва да поработят повече за взаимодействието помежду си.

Този момент е подходящ, за да може да се подобри играта в атака. И двамата са добри нападатели, а в Левски нямаше такива досега. За мен дори може би тактиката с влизането на Сангаре от пейката е по-печеливша. Сангаре вероятно не е на 100% готов чисто физически, за да започва всеки мач от първата минута. Доста по-ефективен е, когато влиза от скамейката. Излиза с пресни сили и много мощ, а освен това е бърз и рязък играч.

Ние нямахме в отбора си такъв тип футболист от доста време. Допринасяше много за победите, защото тотално накланяше везните в наша полза. Когато Алекс Колев и Сангаре играят заедно, трябва да показват още по-добра игра. Другото, което ми прави впечатление, е, че нашите нападатели са едни от най-силните футболисти в първенството ни при играта с глава. Изключително малко топки се подават към тях от фланговете. Върху това също трябва да се поработи.

Твърде малко са включванията на нашите крайни защитници в нападение. Това са моите наблюдения. От дясната страна Алдаир, който е много добър футболист, се включва добре, но може и още по-добре. Той има много добро подаване и трябва да се натиска повече в това. Твърде често се опитваме да пробиваме през центъра. Когато се изправяме срещу един добре организиран отбор в отбранителна линия, трудно ще се получат нещата", продължи той.

"На "Герена" отборите се затварят и през центъра е много трудно да им се отбележи гол. Сега Левски се изправя като гост на ФК ЦСКА 1948. Те са сериозен отбор. Няма да е никак лесно, защото те са балансиран отбор с добри футболисти и се раздават на 100% във всеки мач. Ще ни е трудно срещу тях, но ние сме Левски и трябва да спечелим! Имаме добър отбор с качествени футболисти", завърши Спасов.