Легендата Сашо Паргов пак ще спасява положението в Марек. Треньорът ще изведе утре играчите в 10,30 часа на стадион "Бончук" за първа тренировка. Той ще води отбора поне до края на есенния дял от новото първенство. Това заяви все още действащият президент Йордан Андреев, който утре събира отбора за последно под негово ръководство.

Късно снощи на среща с кмета на Дупница Атанас Янев, председателят на ОС Явор Тодоров, фенове и хора от бизнеса решиха да помогнат на футболния клуб да продължи съществуването си, тъй като бе под угрозата да бъде погубен. В знак на добра воля и в името на клуба Йордан Андреев се отказа от финансовите си искания, които възлизаха на 50 000 лева и подари безвъзмездно акциите на общината и бизнеса в града, които пък от своя страна наследиха пасиви от над 250 000 лева натрупани от акционерното дружество.

Йордан Андреев каза, че утре ще се сбогува с футболистите. Със задачата да събере футболисти се е заел капитанът Анжело Кючуков, който вече получи съгласието на голяма част от играчите, готови да започнат отново да играят в Марек. Сред тях личат имената на голяма част от титулярите, които играха през изминалото първенство, като неговият братовчед Янек Кючуков, Караканов, Бошикьов, Трифонов и др. Новите на този етап са вратарят Даниел Белчев, който за последно игра в Берое и Кирил Николов от Пирин./БЛИЦ