Легендарният Христо Колев-Бащата отново е част от Локомотив (Пловдив). Един от любимците на феновете от средата на 80-те и началото на 90-те години се връща в клуба след промените и идването на Веселин Марешки. Бащата ще оглави мрежата от скаути, която пловдивският клуб предстои да изгради. До тогава Колев ще разузнава бъдещите съперници на представителния отбор и ще докладва на треньора Емил Велев. Легендарният футболист ще обърне сериозно внимание и на ДЮШ.

Христо Колев е роден на 21 септември 1964 година, играе в Локомотив от 82-а до 88-а година и след това през сезон 1997/98. В останалото време прави сериозна кариера в Гърция, става шампион и носител на Купата с Панатинайкос. Участва на световното първенство през 1986 година.

Новото ръководство на "черно-белите" ще продължи с промените и през следващата седмица, като те ще засегнат детско-юношеската школа. В средата на следващата седмица новата управа, заедно с отговорника за развитието на младите футболисти Георги Фиданов, ще анализират представянето на всяка юношеска гарнитура през изминалия сезон./БЛИЦ