Димитър Вичев е новото име в спортно-техническото ръководство на отбора на Ботев (Пд) и вторият помощник-треньор на “канарчетата” след Иван Танчовски. Легендарният страж на “канарчетата” е бил предпочетен от клубната управа пред Лилчо Арсов и ще тренира не само вратарите в представителния мъжки тим, но и талантите от детско-юношеската школа на “жълто-черните”, сред които е и 12-годишният му внук Димитър Стамболийски, предава сайтът news4000.

Иван Танчовски ще е със статут на играещ треньор, а Марин Бакалов засега ще продължи да съчетава функциите на председател на Сдружението ПФК Ботев (Пд) с тези на старши треньор на отбора.

Официалният старт на лятната подготовка на “канарчетата” ще е на 1 юли, а дотогава всяка вечер от 19 часа има тренировки по желание.

Димитър Вичев категорично отрече информациите, че 32-годишният вратар Армен Амбарцумян-Армандо ще се завърне в Ботев (Пд) за новия сезон в Югоизточната “В” група.

“Армандо просто поддържа форма на стадион “Христо Ботев”, както и още доста бивши наши футболисти”, коментира новият “шеф” на вратарите край Бирената фабрика. Единственият сигурен за новия сезон страж на “канарчетата” е бившият юношески и младежки национал Илия Николов, който идва от втородивизионния ПФК Спартак С-94 (Пд)./БЛИЦ