Големият вратар на "Ботев" (Пловдив) от 80-те и 90-те години Димитър Вичев е завел гражданско дело в Пловдивския районен съд срещу клуба. Размерът на иска е 12 000 лева за дължими 12 заплати по договора му, който изтича на 30 юни 2014 година.

Вичев твърди, че контрактът реално не е бил прекратен през лятото на 2013-а, пише "Труд". Тогава легендата беше освободен от детско-юношеската школа заради липса на съответния треньорски лиценз заедно с бащата на Тодор Неделев - Любчо, и другия треньор на вратарите на подрастващите - Лилчо Арсов.

В същото време в "Ботев" (Пд) кроят вече планове от началото на следващия сезон 2014/2015 г. вместо сателит да имат "Б" отбор, който ще се подвизава в "Б" или "В" група, но няма да има право на промоция в елитната дивизия.

В момента сателитен отбор на "канарчетата" е "Раковски". Но единственият вариант "Ботев" да си взема футболистите, които е изпратил там за обиграване, е само през зимния и летния трансферен прозорец. А вариантът с нов тим под име "Ботев Б", ще позволи рокади да се правят непрекъснато. Пловдивският клуб иска да заимства практиката с втори тим с германски и испански клубове.