Един от най-легендарните английски клубове Лийдс Юнайтед проявява интерес към Килиан Шеридън, научи БЛИЦ. Тимът, който има славна история, а през 1992 година спечели за последно титлата, в момента излиза от дълбока криза. Лийдс е на пето място в Чемпиъншип и шансовете му да се пребори за бараж за влизане в елита не са никак малки.
Мениджърът на тима Саймън Грейсън иска да подсили атаката си за следващия сезон. Поради тази причина в неговото полезрение е попаднал ирландският нападател на ЦСКА. От Лийдс вече са питали за цената на тарана, но на този етап няма нищо конкретно. Грейсън знаел за качествата на Шеридън, както и че има записани няколко мача за мъжкия национален отбор на Ейре.
 
Шеридън пристигна в Борисовата градина от Селтик, но “червените” още не са се издължили на “детелините”. Работата опря до съд, но в крайна сметка двата клуба се споразумяха 250-те хиляди паунда да бъдат изплатени на четири транша тази пролет.
 
През пролетта Килиан се превърна в резерва при “армейците”, след като бразилецът Мишел Платини го измести от титулярното място с блестящия си старт в началото на пролетния полусезон.