Легендарният чешки футболист Томаш Росицки е спортен директор на местния гранд Спарта (Прага), който днес привлече българския талант Мартин Минчев. Бившият халф на Арсенал се изказа много ласкаво по адрес на крилото, което идва от Черно море. 

„Забелязахме Мартин през лятото на 2018 година в мача на юношеските формации на Чехия и България. Оттогава го наблюдаваме. Той премина през всички младежки формации на България и стана национал на своята страна на сравнително малка възраст”, коментира спортният директор на Спарта Томаш Росицки.

„Mного e добре физически, бърз играч, който може да бележи. Треньорите ще могат да го използват на множество позиции в атака. Той може да се окаже от голяма полза за нашия отбор както по крилата, така и в атака. Мартин е младо и амбициозно момче, което иска да постигне нещо в кариерата си. Той не е просто талантлив, той е гладен за успехи , а ние се интересуваме точно от такива играчи”, каза още Росицки.

„Избрах Спарта, защото това е един голям клуб. Искам да покажа на какво съм способен на терена и да спечеля няколко трофеи”, сподели пък Минчев при подписването на договора си.