Един от най-добрите спортни рехабилитатори има юбилей днес. Александър Александров става на 70 години. Бате Сашо, както го наричат, е работил в много отбори - ЦСКА, Левски, Славия, Металург, Берое, националния тим, младежкия национален тим, Черноморец и Черноморец (Поморие).

Той е на „Армията” още в началото на 80-те години, когато у нас властва славният състав на Аспарух Никодимов. Александър Александров има дял за... победата над Ливърпул с 2:0 на 17 март 1982 година. Защо ли? Ден преди реванша от четвъртфинала за КЕШ звездата на ЦСКА Стойчо Младенов страда от ужасно главоболие. Болките са толкова силни, че има реална опасност той да пропусне битката. Лекарствата не помагат. Помага обаче специалния масаж на бате Сашо, който успява да вдигне Стойчо на крака. После историята я знаят всички – Младенов забива и двата гола и ЦСКА отива на полуфинал.

Александър Александров е високо ценен не само на „Армията”, но и на всички места, където е работил, включително и в националния. Той бе част от медицински екип при последното ни участие на световно първенство – през 1998 година във Франция.