Куп футболни звезди от близкото минало ще вземат участие в приятелски мач в памет на легендарния Атанас Михайлов. На 5 юли се навършват 64 години от рождението на Бате Начко. Той напусна този свят на 1 октомври 2006 година.

На 5 юли от 18:00 часа на стадион “Локомотив” ще играят ветераните на “червено-черните” и сборен отбор от бивши национали и приятели на Начко, съобщи пред БЛИЦ синът му Михаил. За домакините на терена ще излязат Ангел Колев, Нако Дойчев, Бойчо Величков, Иван Василев, Венци Арсов, Гошо Бонев, Боре Илиев, Борис Манолков, Трайко Соколов, Киро Метков и други. С капитанската лента ще бъде президентът на Локото Николай Гигов. Атаката на отбора ще води малкият син на Начко - Виктор, а неговият брат Мишо ще бъде помощник на старши треньора Григор Петков.

Селекционер на Отбора на звездите е Димитър Пенев. В тима му ще се включат Емил Бучински, Павел Панов, Емил Спасов, Воин Войнов, Георги Денев, Сашо Борисов, Краси Борисов, Ради Здравков, Гошо Гинчев и други популярни бивши футболисти.

Участие е обещал и селекционерът на националния отбор Любослав Пенев. Гости на срещата ще бъдат кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова, ексшефът на ПФЛ Валентин Михов и др. Чака се и президентът на БФС Боби Михайлов.

“Входът за събитието е свободен. Нека всички, които обичат Начко Михайлов да дойдат, защото легендите се раждат, те никога не умират”, обявиха пред БЛИЦ от семейството на легендата.

Мачът се организира за шести път. Миналата година сблъсъкът завърши 4:4 в редовното време, като след дузпи Локомотив спечели със 7:6. /МИЛЕН ДИМИТРОВ