Легендарният вратар Петер Шмайхел ще пристигне у нас заедно с купата на Шампионската лига. Трофеят ще влезе през Дунав мост и феновете в Русе ще имат възможността да го видят първи в България. На централния площад в града в 11,00 часа ще започне специално организирана със съдействието на общината церемония, а русенци ще имат на разположение около час, за да видят отблизо Купата и да се снимат с нея.

След престоя си в Русе, Купата ще продължи пътешествието си към София, където през почивните дни (17 и 18 октомври) ще бъде на разположение на всички привърженици.

Трофеят ще бъде изложен в специално изградена палатка пред Народен театър „Иван Вазов” със свободен достъп за всички желаещи между 12:00 и 20:00 часа на 17 октомври и между 9:00 и 21:00 часа на 18 октомври.

Поради очаквания голям интерес, влизането в шатрата за снимки с Купата ще става през две ленти. Най-запалените фенове могат отсега да си осигурят влизане през лентата за по-бърз достъп (VIP вход) като се регистрират на специално създадения за обиколката на Купата сайт be-part-of-it.unicredit.eu. Там трябва да изберат последователно „Обиколка на Купата” и „Обиколка и изложба” от двете горни ленти. След това, в секцията за VIP достъп, да регистрират себе си и роднини или приятели като VIP гости на изложбата. Принтираната регистрация трябва да бъде представена на входа на палатката./БЛИЦ