Бившият футболист на "Левски" и националния отбор Бисер Иванов, познат като Легендата, направи интересни разкрития за скандалния мач с ЦСКА от 13 май 2000 година. Защитникът, влязъл в историята със своя автогол във вратата на "сините" по време на вечното дерби (отменен поради засада) каза шокиращи неща от кухнята на "Левски" от онези години.

"С този гол влязох в историята. Уникален е. Гледам постоянно футбол и не съм виждал подобен извън наказателното поле. Сега и 100 пъти да опитвам, не мога да вкарам така. Дори и да беше признат голът, "Левски" имаше повече от полувреме да обърне мача. Не бяхме ставали шампиони от 3 години (б.а. - всъщност паузата е пет години) и Атанас Узунов нямаше да позволи да загубим. Щеше да свърши работа", разкри Легендата пред "България днес".

Както е известно, двубоят завърши 1:0 с попадение в 93-ата минута на Георги Иванов-Гонзо, който се помни, като Кървавия гол.

Освен това Бисер Иванов разкрива и финансовата схема на "Герена" под сянката на Майкъл Чорни, когато футболистите официално са получавали колкото чистачките в "Левски", а реалните си пари - минимум 10 000 долара на месец, са прибирали под масата.

Но това не е всичко. Легендата споделя, че е свидетел как на "Герена" съдиите са подсказвали на гостите, че са дошли да паднат, тъй като "правилният" резултат е предварително изчислен.