Скаути на полския Лех ще наблюдават двубоя между Монтана и “Левски” в неделя. Тимът от Познан следи изкъсо ситуацията около крилото на “сините” Тони Калво, пише “Тема Спорт”. Както е известно, от Лех искаха да вземат играча през зимата. Николай Костов обаче се застъпи и заяви, че ще разчита на испанеца, който бе изпаднал в немилост при Георги Иванов-Гонзо.
 
Калво обаче все още не е посписал нов договор с “Левски”, а контрактът му изтича след края на шампионата. Така че той продължава да е в сметките на Лех. Юношата на Барселона бе желан от бившия наставник на поляците Хосе Мария Бакеро. По негова препоръка крилото бе наблюдаван в няколко спаринга на “сините” в Турция от помощника му Мариуш Румак.
 
В момента именно Румак е треньор на Лех (Познан) и той също настоява да има Тони Калво в състава си. В момента тимът се проваля в полското първенство, където заема 9-о място и изостава на 8 точки от третия Рух (Хожув). За лятото обаче клубът стяга здрава селекция. “Левски” вече води преговори за удължаването на договора на испанеца. Засега обаче двете страни не са стигнали до споразумение.