Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Лудогорец постигна лесна победа с убедителното 4:0 в Каварна на вече изпадналия от "А" група Калиакра. Попаденията за носителя на Купата на България вкараха Светослав Дяков от дузпа в 20-ата минута, Иван Стоянов в 60-ата, Емил Гъргоров в 65-ата и Марселиньо в 76-ата. Любопитното беше, че племенникът на Йордан Лечков се разписа директно от корнер.

За селекцията на Ивайло Петев това беше 21-а победа в първенството. Успехът остави Лудогорец плътно зад ЦСКА, на 2 точки зад "червените", а както е известно, двата тима излизат в директна битка за титлата в сряда от 17:45 часа на "Лудогорец Арена". Тогава единствено победа ще донесе златните медали на новака в елита, който само преди дни грабна Купата на България, побеждавайки с 2:1 Локомотив (Пловдив) на финала в Бургас.

Предвид предстоящия сблъсък с ЦСКА Ивайло Петев логично реши да съхрани някои от титулярите си и не ги пусна срещу Калиакра. Шанс за изява в Каварна получиха Димо Бакалов, Теро Мантула, Витиня и Младен Кашчелан. Почивка получиха Шоко, Любомир Гулдан, Станислав Генчев и Марселиньо. Последният обаче се появи в игра в началото на второто полувреме и също успя да вкара на Калиакра. Само преди дни именно Марселиньо се превърна в герой за Лудогорец, донасяйки обрата над Черноморец, след като реализира и двете попадения във вратата на "смърфовете".

Гостите от Разград започнаха вихрено срещата, като Бакалов пропусна да вкара още в 1-ата минута. В 13-ата домакините бяха ощетени донякъде, след като съдията Цветан Кръстев не отсъди дузпа за нарушение на вратаря Добрин Добрев срещу Герасим Заков.

В 20-ата Светослав Дяков откри резултата от дузпа, отсъдена за нарушение срещу самия него. Гостите продължиха да владеят инициативата, но не създадоха ново положение за гол до края на полувремето.

През втората част паднаха още 3 гола във вратата на домакините и Лудогорец очаквано взе трите точки. В 60-ата минута Иван Стоянов се разписа директно от корнер - 0:2. За племенника на Йордан Лечков това е 16-о попадение през сезона, като толкова има и звездата на ЦСКА Жуниор Мораес, който реализира хеттрик при днешната победа на "армейците" с 4:1 над Литекс.

Голът на Стоянов отчая още повече футболистите на Калиакра, които не успяваха да се съпротивят на гранда. От своя страна Лудогорец стигна до още две попадения. В 65-ата Витиня центрира отляво и Емил Гъргоров засече с глава за 0:3. Крайното 0:4 оформи появилият се на смяна Марселиньо в 76-ата минута. Бразилецът вкара от воле след центиране на Иван Стоянов и направи безпомощен Добрев.

Мачът по минути - ТУК

КАЛИАКРА - ЛУДОГОРЕЦ 0:4
0:1 Светослав Дяков (20-дузпа), 0:2 Иван Стоянов (60), 0:3 Емил Гъргоров (65), 0:4 Марселиньо (76)

КАЛИАКРА
: 1.Добрин Добрев, 5.Ивелин Костов, 24.Александър Събев, 30.Милен Бонев, 14.Иван Райчев, 17.Георги Кичуков, 8.Дарин Андонов, 9.Илиян Чавдаров, 20.Георги Коруджиев, 22.Четин Садула, 23.Герасим Заков
Резерви: 33.Мирослав Григоров, 6.Павел Ковачев, 13.Джордж Уеа, 15.Христов, 16.Иван Цачев, 21.Ангел Маджиров
Треньор: Радостин Трифонов

 
ЛУДОГОРЕЦ: 1.Урош Голубович, 25.Йордан Минев, 77.Витиня, 5.Александър Барт, 4.Теро Мантула, 36.Младен Кашчелан, 18.Светослав Дяков, 23.Емил Гъргоров, 19.Димо Бакалов, 22.Мирослав Иванов, 73.Иван Стоянов
Резерви: 13.Радек Петър, 3.Мариан Ярабица, 6.Георги Костадинов
11.Кешада, 84.Марселиньо, 7.Михаил Александров, 27.Кристиян Кабаселе
Треньор: Ивайло Петев

Каварна, стадион "Калиакра"
Съдия: Цветан Кръстев

(през есента: Лудогорец - Калиакра 2:0)