“Ботев” (Пловдив) и Литекс дават началото на 16-ия кръг в “А” група. Срещата между двата тима е днес от 14:40 часа на стадион “Христо Ботев”, но ще се играе пред празни трибуни, заради наказание на домакините. Срещата ще бъде предавана по ТВ7 и следена на живо в БЛИЦ.

"Канарчетата" ще имат тежката задача да спрат негативната серия, в която изпаднаха напоследък и така да спасят главата на треньора си Станимир Стоилов. Пловдивчани вече три поредни мача нямат победа и сериозно се свлякоха във временното класиране. Литекс пък лети високо, записа шест последователни победи и е лидер в класирането.

Добрата новина в състава на “Ботев” е, че в игра се завръща Абел Анисе, който не взе участие в срещата с Пирин (ГД) заради вирус. Очаква се мадагаскарецът да започне като втори нападател зад гърба на Иван Цветков. По двата фланга пък се очаква да играят Ромарио Кортзорг и Вандер Виейра. Томаш Иршак и Борис Галчев ще бъдат вътрешни халфове. Защитата пред вратаря Адам Стаховяк пък ще бъде съставена от Йордан Христов, Бобан Грънчаров, Сивард Спрокел и Артуро Енрике.

Треньорът на Литекс Златомир Загорчич смята да заложи на Джордан на върха на атаката, който да бъде подпомаган от Цветанов, Ваюши и Джазула. Опорни халфове ще играят Славчев и Цветков, а в отбраната се очаква да видим Попов, Миланов, Бодуров и Недялков. На вратата ще застане Александров.

2_13.jpg“БОТЕВ” – ЛИТЕКСlit.jpg
14:40 часа, пряко по ТВ7
Съдия: Георги Йорданов
Стадион “Христо Ботев”



 

Вероятни състави:
“Ботев”: Адам Стаховяк, Йордан Христов, Сивард Спрокел, Бобан Грънчаров, Артур Енрике, Томаш Иршак, Борис Галчев, Вандер Виейра, Ромарио Кортзорг, Абел Анисе, Иван Цветков
Литекс: Евгени Александров, Страхил Попов, Илия Миланов, Николай Бодуров, Антон Недялков, Симеон Славчев, Александър Цветков, Армандо Ваюши, Юрген Джазула, Момчил Цветанов, Джордан

Любопитни факти:

*”Ботев” няма победа над отбор, който е лидер в класирането от 18 години
*Литекс има предимство в преките двубои в Пловдив – 6 победи, 4 равенства и 4 загуби