Звездата на "А" група Ивелин Попов е на път да поеме по стъпките на Димитър Бербатов. Към Футболистa на футболистите интерес проявява германският Байер (Леверкузен), откъдето тръгна европейската кариера на Бербатов, пише в. “7 дни спорт”.
 
Спортният директор на “аспирините” Руди Фьолер се е свързал преди дни с треньора на Жилина Павел Хапал, за да му поиска дискове от срещата на словашкия шампион с Литекс. Попето е в полезрението на немците повече от година и половина, като заради него фирменият тим на концерна "Байер" бе пратил съгледвачи на двубоя Швейцария - България, а по-късно и на Италия - България. Такива ще има и на реванша в Словакия.
 
Хапал е бивш футболист на Байер (Леверкузен), където е бил съотборник на легендите Руди Фьолер и Бернд Шустер. Куриозното е, че точно той препоръча младежкия национал Михал Пападопулус преди време за заместник в германския тим на напускащия Бербатов. От Баник (Острава) обаче поискаха пет милиона евро за таланта си и сделката пропадна.
 
Ако трансферът стане, това ще бъде второ преминаване на играч от Литекс в сериозен клуб от Западна Европа за последната година. Предното лято Станислав Манолев беше трансфериран в ПСВ Айндховен, където се наложи като титуляр и изигра много силни мачове с екипа на холандския тим./БЛИЦ