15-годишният Росен Кръстев ще облече екипа на италианския Албинолефе (Бергамо). След едноседмичен пробен период в Перуджа, на защитника са предложени по-добри условия от въпросната школа в северна Италия, научи Viasport.bg.

Освен че сменя държавата, Кръстев, до тази пролет футболист на "Левски" (1998), ще играе и на друг пост. Досега младокът бе централен бранител. Специалистите в Албинолефе са решили да го преквалифицират на таран заради високия му ръст (190 см), отличната игра с глава и усета към гола. Последното Росен е демонстрирал в двустранна игра с 19-годишните футболисти от школата - вкарал е 4 гола.

Заради физиката са му лепнали вече и прякор - “Българското животно”. Кръстев е единственият българин в Албинолефе. Школата е специлизирана в изграждане на млади футболисти. Отборите до 17 и 19 г. са в групи с Милан, Интер, Парма, Аталанта, Реджина и т.н. Този сезон 17-годишните приключиха на второ място с две победи над Милан, а в U19 са трети. От следващия сезон Росен Кръстев ще играе при U17.