Могат ли фенове на Левски и ЦСКА да гледат заедно дербито, без това да доведе до сътресения и напрежение. На пръв поглед мисията е невъзможна. Но в старопрестолния град Велико Търново това се случва вече пет години. Във фенклуба на английския Ливърпул левскари и цесекари оставят опозиционните отношения пред вратата, сядат на една маса и без никакво лицемерие се наричат приятели.

"Всъщност ние от това, че се събираме станахме толкова близки. И е изключително приятно да се гледат мачове заедно с много хора в тази червена хубава обстановка. Макар да съм левскар - пак ми харесва", заяви пред БНТ фенът на Левски Дончо Борджиев.

Фенклубът на Ливърпул във Велико Търново е създаден през 2005 година. От тогава той събира и всички почитатели на "мърсисайдци". Чужденците в старопрестолния град също знаят за него. Знаят за Левски и за ЦСКА.

След вечното българско синьо-червено дерби феновете на "мърсисайдци" вече очакват и първата битка на "Анфилд". Ливърпул и Арсенал откриват сезона във Висшата лига на 14 август. /БЛИЦ