ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Шампионът Лудогорец стартира новия сезон в "А" група с гостуване на новака Любимец. Селекцията на Ивайло Петев е определяна за супер фаворит в двубоя, който е от 18:00 часа и ще се предава директно по НЮЗ7.

Амбициозният състав на "дините" обаче едва ли трябва да бъде отписван с лека ръка. Формацията на Веселин Великов загатна за потенциала си по време на лятната подготовка, като записа победа с 1:0 над Локомотив (София), както и направи 0:0 с Литекс в Ловеч.

Докато съставът на Лудогорец е пределно известен на всички, то този на Любимец е непознат за мнозина. Новакът в "А" група заслужава адмирации за пътя, който следва още от миналия сезон, когато завърши на 2-ото място в "Б" група след Нефтохимик. Роденият през 1977 година Веско Великов е най-младият треньор в елита, като несъмнено разчита и на най-младия състав от всички в групата на майсторите.

В Любимец играят няколко юноши на "Левски", които бяха отписани на "Герена". Именно "синята" кръв е основата, на която бившият защитник на ЦСКА разчита във всеки двубой. Вратарят Цветан Димитров, Георги Чакъров-Фараона, Илия Мунин и Майкъл Тевия също така са още по-надъхани и искат да отмъстят на Лудогорец, който в края на миналия сезон отмъкна шампионската титла от "сините". Четиримата продукти на ДЮШ на "Левски" се очаква да бъдат титуляри днес, докато от пейката включване ще очаква още един недооценен на "Герена" - Янко Ангелов.

Днешният мач, освен, че е исторически първи за Любимец в "А" група, той е по-специален и за двамата треньори. Ивайло Петев беше при "дините", след което отиде в Разград, за да започне да жъне успехи начело на Лудогорец. Именно той обаче е главният "виновник" Веско Великов да е в Любимец.

"Тук съм заради Ивайло Петев. Той ме взе в Любимец", каза бившият играч на ЦСКА.

"Тежък съперник имаме на старта, но трябва да играем срещу всеки, така че няма значение дали сме с Лудогорец в 1-ия кръг или в някой от следващите. Амбицирани сме да започнем успешно сезона, но добре осъзнаваме, че срещу нас излиза класен противник - шампионът на България през последните 2 години. Дано да бъдем приятната изненада на първенството", каза още Веско Великов.

ЛЮБИМЕЦ - ЛУДОГОРЕЦ
Днес от 18:00 часа
Стадион "Любимец"
Съдия: Георги Димитров
ПРЯКО ПО НЮЗ7

Вероятни състави

lub.jpg
ЛЮБИМЕЦ: Цветан Димитров, Илия Мунин, Цветомир Панов, Емил Копаранов, Величко Величков, Стилиян Николов, Самия Аясс, Майкъл Тевия, Антон Огнянов, Георги Чакъров, Мирослав Будинов
Tреньор: Веселин Великов





ЛУДОГОРЕЦ: Владислав Стоянов, Жуниор Кайсара, Теро Мантула, Козмин Моци, Йордан Минев, Христо Златински, Фабио Ешпиньо, Михаил Александров, Марселиньо, Мирослав Иванов, Роман Безяк
Треньор: Ивайло Петев





ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ