"Левски София Запад" записа класическа победа с 3:0 над ЦСКА Футзал в дербито на 5-ия кръг от градското първенство по футзал на София. Двубоят обаче беше помрачен от пореден расистки скандал, който феновете на "сините" забъркаха. Вечното дерби се игра в хандбалната зала на НСА, където имаше ултраси само на гостуващия "Левски". През цялото време феновете отправяха маймунски звуци по адрес на двамата тъмнокожи играчи на ЦСКА - Фидел Куаме и Сони Икиде. По тях дори беше хвърлена обелка от банан, след което футболистите на "сините" любезно помолиха своите да се спрат.

Двубоят беше ръководен от съдийки - Християна Гутева и Димитрина Милкова. Във футзал версията на вечното дерби "сините" убедилно доминират над "червените". Играчите на "Левски София Запад" не оставиха никакви съмнения кой е по-класният състав и напълно заслужено спечелиха с 3:0, след попадения на Дани Несторов и Йосиф Шутев през първата част, и на Александър Димитров през второто полувреме. "Сините" имаха възможност да направят победата си още по-убедителна, но Делян Койчев и Мартин Марков пропуснаха дълги дузпи в края на срещата.

След боя над ЦСКА възпитаниците на треньора Иво Николов запазиха стопроцентовия си актив в шампионата, преследвайки плътно шампионите от УНСС - Easy Credit. От своя страна, момчетата на Иван Стоилов също записаха победа - 4:1 срещу новаците в първенството Ферион.

Канал 3 показа кадри от мача и интервюта след успеха на "сините" над вечния враг: