Футболният клуб Левски отбелязва днес своя 105-и рожден ден. По традиция футболисти, ръководители, легенди и фенове се събраха на Могилката пред 22-а гимназия, където е бил основан клубът. С венци, цветя, много снимки и усмивки всички отбелязаха рождения ден на любимия си клуб.

Венци от името на клуба поднесоха Живко Миланов и Иван Горанов, а на Могилката присъстваха Паулиньо, Холмар Ейолфсон, Нуно Рейш, Богдан Вашчук, Станислав Костов, Алекс Боримиров, Антони Белмонт, Сержиу Буш и контузеният Кали Тиам.

Изпълнителният директор на клуба Павел Колев водеше делегацията от "Георги Аспарухов", а на събитието присъстваха редица "сини" легенди - Кирил Ивков, Стефан Аладжов, Ангел Станков, Пламен Николов и много други.

От клуба излязоха с послание малко след полунощ, което гласи следното:
"105 години памет! 105 години страст и любов! 105 години чест и слава! 105 незабравими лета от мига, в който група момчета от II мъжка гимназия проведоха учредителното събрание за образуване на официален спортен клуб. Клубът в нашите сърца. Клубът, който Борис Василев-Боркиша ориса с думите „Левски“ ще го кръстим!“. За да пребъде и до днес завета за доблестта, достойнството, борбата и смелостта.

Вече 105 години всички, свързани със „синята“ идея, споделяме радости и вълнения. Моменти на велика еуфория от успеха и рани от неуспеха. Не забравяме нито миговете, в които сме били на върха, нито тези в които сме преживявали загуби. Спомняме си легендите, съхраняваме паметта и ще продължим да следваме примера на великите имена, които създадоха мита за величието на футболната игра. Защото името ни задължава. Защото „Левски“ е и винаги ще бъде онази искра, която пали огъня на страстта дори в най-тежките моменти.

Дори в онези мигове, когато всеки би се отказал, ако нямаше насреща си своя най-голям капитал – „синята“ публика. Тази, която никога не се предаде! Тази, която е винаги и навсякъде до своя клуб! Тази, която никога не изостави своя отбор! Тази, заради която „Левски“ го има и днес!"
105 лета по-късно...
Заедно до последен дъх!".


Също в полунощ фенове на Левски отбелязаха рождения ден с пирошоу на Лъвов мост:
"Когато си тръгнеш от стадиона след загубен мач, но с онова чувство - необяснимото - то тогава всичко, през което минаваш, има смисъл. А всъщност това необяснимо чувство има много елементарно обяснение за всички онези, които го усещат - магията да обичаш Левски. За всички останали - завиждайте ни! Левски е нещо велико и това не спира да се доказва, въпреки че от десет години нямаме шампионска титла, а през това време написахме и златната история на някои отбори и отборчета. Напук, от яд, от инат или от каквото и още друго, синият фен е на стадиона и стои до отбора си. Сезон на възход и падения, на надежди и нови разочарования. Ще минем през всичко и ще се върнем там, където мнозина сме виждали любимия си отбор. Поклон пред нашите майки, бащи, баби, дядовци и приятели, които ни направиха от Левски. Поклон към всички деца и младежи, които все още дори не са виждали син трофей, но знаят какво е да обичаш Левски!

105-тата годишнина от създаването на нашия любим отбор е факт и ние пожелаваме на всички привърженици никога да не се отказват и да са винаги до отбора, а за футболистите са следващите редове: Смело, мъжки на терена защитавайте честта на вековната емблема и с вас ще бъдем до смъртта!", пишат привържениците.