Левски и БАТЕ Борисов завършиха при резултат 1:1 срещата-реванш от III квалификационен кръг на Шампионската лига. Първо Сосновский наказа "сините" във фаталната 13-а минута, а в 38-ата Владимир Гаджев изравни. В 42-ата минута домакините останаха с 10 души, след като звездата Близнюк бе изгонен от съдията Конрад Плауц за втори жълт картон.

БАТЕ Борисов има аванс от един гол, след като преди две седмици спечели с минималното 1:0 на стадион "Георги Аспарухов" с гол на Ржевский. Сред резервите на БАТЕ е записано името на българина Владислав Мирчев, който бе преотстъпен за 6 месеца от Спартак (Вн) в тима от Беларус.

Срещата по минути:

1 - Съдията Конрад Плауц вади жълт картон на звездата на БАТЕ Близнюк, който фаулира Мирослав Иванов.

2 - Николай Димитров опитва шут, но неточен. 

8 - Николай Димитров пусна остра топка към Вагнер, който центрира моментално към Гонзо, но той бе притиснат от бранители на домакините и не успя да стреля.

9 - Мирослав Иванов нахлу опасно в наказателното поле на БАТЕ, но от изгодна позиция би над вратата.

13 - ГОЛ ЗА БАТЕ - 1:0! Сосновский откри за домакините с удар с глава. Той получи топката от свой съотборник след центриране от пряк свободен удар и падайки я промуши зад гърба на Киш.

16 - Сиваков шутира към вратата на Левски, но неточно. 

22 - Николай Димитров получи отлична възможност да изравни, но останал сам срещу Гутор не успя да го преодолее, пращайки топката в аут.

25 - Зе Соарес опита да изведе Гонзо на стрелкова позиция, но бранител на домакините се намеси и изчисти топката в предни позиции

27 - Пореден корнер за Левски, но и след него не се стигна до нищо сериозно. Топката попадна на главата на Николай Димитров, който би в аут.

29 - Георги Иванов прави фаул в нападение. Гонзо игра непозволено срещу вратаря на БАТЕ Хагуш в наказателното му поле, което не бе подминато от съдията Конрад Плауц.

32 - Вратарят на Левски Даниел Киш можеше да получи втори гол, след като при центриране не излезе да боксира топката, а я изгледа. За негово щастие обаче никой от футболистите на БАТЕ не успя да я засече.

38 - ГОЛ ЗА ЛЕВСКИ - 1:1! Владимир Гаджев вкара така ценното попадение за Левски. Халфът прониза Гутор с топовен шут от границата на наказателното поле.

39 - Феновете на Левски изтръпнаха за миг, след като Ржевский отправи коварен удар, но топката прелетя опасно край лявата греда на вратата на "сините"

42 - Звездата на БАТЕ Борисов - Близнюк, фаулира грубо Киш и получава жълт картон. В 20-ата секунда обаче той си заработи първото официално предупреждение, което накара съдията Конрад Плауц автоматично да му вдигне червен картон. Ситуацията за Левски става все по-добра, след като "сините" са с човек повече и се нуждаят от гол, за да се класират в групите на Шампионската лига, но и не трябва да допускат нов такъв.

45 + 2 - Край на първото полувреме. Левски и БАТЕ Борисов се оттеглят на почивка при 1:1

46 - Начало на второто полувреме на срещата в Борисов.

47 - Миланов центрира в наказателното поле на домакините, но там защитник се намесва добре и чисти топката.

48 - Гаджев опита да изведе Николай Димитров на стрелкова позиция, но Хичо е в положение на засада.

49 - Родионов е фаулиран от Гаджев пред наказателното поле на Левски. При последвалото изпълнение обаче не се случи нищо опасно.

50 - Силен шут на Сиваков в аут.

52 - Гаджев попаде на Миланов, който от границата на наказателното поле би високо над вратата.

53 - Върналият се назад Николай Димитров спря опасна атака на домакините.

56 - Първа смяна. Лихтарович е заменен от Володко в състава на БАТЕ.

59 - Стасевич отправя коварен удар от далечно разстояние, но топката преминава над вратата на Левски.

61 - Лусио Вагнер напуска накуцвайки терена. Мястото му заема Веселин Минев.

66 - Втора смяна за Левски. Мароканецът Рашид Тиберканин влиза на мястото на Мирослав Иванов.

67 - Николай Димитров центрира към Гонзо, но той не успя да нанесе точен удар.

72 - Трета смяна в състава на Левски. Георги Иванов-Гонзо отстъпва мястото си на Жеан Карлош.

74 - Гаджев шутира опасно, но Гутор е на мястото си и изби топката в корнер.

80 - Георги Христов засече с глава центриране на Николай Димитров, но Гутор без проблеми улови топката.

90 - Жълт картон за Веселин Минев за безумен фаул в центъра на терена.

90 - Продължението е 4 минути.

90+3 - Жълт картон за Георги Христов.

90+4 - Край на срещата - 1:1. БАТЕ Борисов се класира в групите на Шампионската лига, а Левски ще гледа най-добрите в Европа отстрани. 

БАТЕ БОРИСОВ - ЛЕВСКИ 1:1
(1:0 в първата среща)
1:0 Сосновский (13), 1:1 Гаджев (38)

БАТЕ: 30.Гутор, 14.Хагуш, 17.Сиваков (84 - 13.Нехайчек), 55.Юревич, 32.Ржевский, 22.Стасевич, 10.Кривец, 3.Сосновский, 2.Лихтарович (56 - 8.Володко), 9.Близнюк, 20.Родионов

ЛЕВСКИ: 29.Даниел Киш, 3.Живко Миланов, 5.Юсуф Рабе, 23.Давид Бистрон, 25.Лусио Вагнер (61 - 14.Веселин Минев), 21.Зе Соарес, 18.Мирослав Иванов (66 - 6.Рашид Тиберканин), 45.Владимир Гаджев, 24.Николай Димитров, 9.Георги Иванов (72 - 7.Жеан Карлош), 11.Георги Христов

Борисов, Градски стадион - 5000 зрители
Съдия: Конрад Плауц (Австрия)
Жълти картони: Близнюк, Кривец, Родионов (БАТЕ); Минев, Г. Христов (Левски)
Червен картон: Близнюк (БАТЕ - 42 минута)

Очаквайте подробности