Шампионът Левски тази година няма да има подготвителен лагер в чужбина. Това съобщи треньорът Емил Велев. До решението се е стигнало, след като "сините" станаха шампиони, но първенство на България свършва чак в средата на юни.

С оглед на предстоящото им участие в квалификациите на Шампионската лига и невъзможността мачът с Пирин да се играе по-рано от 13 юни, в Левски са решили да проведат едноседмичен лагер в курорта Боровец. Той ще започне от 16 или 17 юни.

По всяка вероятност в него ще се включат всички футболистите, които преди това са получили почивка за мача в последния кръг срещу Пирин. В тази група на играчите влизат всички чужденци и тези от българските футболисти на Левски, които са играли в по-голям брой мачове от шампионата.

От Левски искаха да изтеглят мача от последния кръг срещу Пирин на 8 юни, но от БФС са отказали такава възможност, позовавайки се на наредбата, че последните три кръга трябва да се играят по едно и също време. Единственото, на което се надяват в Левски, е да излязат срещу "орлетата" на стадион "Васил Левски" и да получат титлата пред пълни трибуни. На този етап обаче от Пирин отказват подобна възможност.

Заради ранното стартиране с участието си в Шампионската лига, в средата на юли, Левски няма да има възможност и за много контроли. Според Емил Велев "сините" ще изиграят три проверки, с които трябва да влязат в ритъм за предстоящите квалификации по пътя за влизане в групите на Лигата. Има идея Левски да пътува до Скопие, където да играе с шампиона на Македония – Македония Гьорче Петров. Възможно е Левски да играе и с бившия отбор на Георги Иванов – хърватския Риека. Ако от Черно море се съгласят, Левски ще предложи контрола и на бронзовия медалист от последното първенство. Всичко това обаче е още в ранен етап и е като предварителна програма, която може да претърпи и промени, пише "Гонг". След спечелването на шампионската титла Емил Велев пусна футболистите в два дни почивка, но каза, че самият той заедно с Даниел Боримиров работят по селекцията. Докато няма подписан договор обаче, от Левски не желаят да обявяват имена. Естествено старши треньорът има желание новопривлечените футболисти да започнат подготовката с отбора още в самото й начало. /БЛИЦ