Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Нигериецът Клемент Икена, който трябва да замени Андриан Краев в Левски, трябва да пристигне днес, за да премине медицински прегледи, твърдят запознати с трансферните дела на „Герена“.

21-годишният футболист до момента е бил част от втородивизионния хърватски Дубрава, с който има договор за още една година. Икена може да играе еднакво добре като дефанзивен халф и десен бек, но може да бъде ползван и като централен защитник.

Футболистът, който е бивш национал на Нигерия във възрастова група до 19 г., в последната година е бил обект на интерес от страна на няколко хърватски и словенски гранда. Президентът на Дубрава обаче е отказал офертите, тъй като те не са го удовлетворявали.

Клемент Икена, който редовно е попадал сред символичния отбор най-добрите играчи на всеки кръг в хърватската втора дивизия, е оценен на 400 000 евро от сайта „Transfermarkt“.

Левски чака още един футболист да подпише договор с клуба. Това е нападателят Мустафа Сангаре, който е роден във Франция. Още на 1 юли БЛИЦ информира, че футболист с френски паспорт ще замени Рикардиньо при "сините".

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2023