Левски е най-обичаният футболен клуб сред българските деца. Според проучване на сайта www.az-deteto.com, в което се включиха повече от 600 деца, близо 40% от българчетата са за Левски. Малко повече от 26% от децата в страната подкрепят ЦСКА. На трето място е Черно море Варна с 3,4%.

Следват пловдивските Ботев и Локомотив съответно с 2,9 и 2,8 %, Локо (Сф) с 2,6% и Берое (Стара Загора) с 2,3% фенове сред децата. В топ 10 намират място още Спартак (Варна), Миньор (Перник) и Дунав (Русе).
Най-много бяха участниците от София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Добрич, като възрастта им е между 4 и 18 години, като основната част са 8-14 годишните.

В София 60% от децата са за Левски. Във Варна има най-много фенове на Черно море, а в Пловдив децата по равен брой деца са за Ботев (Пловдив) и Локо (Пловдив).

Русе и Враца са футболни центрове, които повече от 15 години не са имали отбор в "А" група. Въпреки това местните деца предпочитат да казват, че са за Дунав или Ботев, а не за ЦСКА и Левски. На обратния полюс са Плевен и Добрич. След залязването на Спартак и Добруджа, децата в двата града съвсем са се отдали на Левски и ЦСКА.

Смятаният за "армейска" крепост Добрич има съвсем малко повече "червени" фенове, отколкото "сини". Напук на популярното знаме "Шумен мрази ЦСКА", сред децата в Шумен има повече "армейци".

Има и градове, които са подчертано оцветени в "червено" или "синьо". Това са населени места, където местният отбор никога не е бил на почит и не е имал сериозни успехи. Например над 80% от децата във Видин са за Левски, а над 90% от тези в Казанлък са за ЦСКА./БЛИЦ