След като се видя, че Левски може да играе добре и без чужденците си, ръководството на “сините” вероятно ще се опита да продаде част от тях по време на зимната пауза, твърди "7 дни спорт". От десетте легионери, които са в момента на "Герена", най-продаваем изглежда Дарко Тасевски, чийто мениджър Мирчо Димитров вече сондира пазара в Русия.

Поне един от мароканците Рабех и Бензукан също се очаква да бъде спазарен някъде, макар че вторият играе в Левски като десен бек, а в националния отбор на Мароко е централен защитник. За бразилците Жоазиньо и Зе Соарес също се очаква да бъде направена промоция в клубове, които биха проявили интерес към тях.

Левски вече се освободи от неуспелия да се наложи в състава Рашид Тиберканин, който беше спазарен в Дубай. Яловият Дениран Ортега се връща в Славия, след като Венци Стефанов вече прибра за него 200 000 лв. наем за половин година. Сърбинът Саша Симонович е непродаваем.

При Седрик Бардон ситуацията е такава, че вероятно би напуснал, ако си намери нов отбор. Самият той наскоро изглеждаше резервиран към оставането си на "Герена", но ако няма оферта, ще носи синия екип до края на първенството. Не е ясно дали може да бъде продаден Лусио Вагнер, който от доста време играе зле.

Повече яснота около това кои чужденци ще останат в Левски и кои напускат се очаква да има след края на есенния дял, когато ще е ясно кой ще бъде треньор на сините. Новият наставник, който ще поеме поста от Георги Иванов-Гонзо, сам ще прецени кои играчи ще му влязат в работа за пролетния дял от първенството./БЛИЦ