Официалните сайтове на БФС и Левски поздравиха вратаря Николай Михайлов. Капитанът на „сините“ днес навършва 34 години.

„Левски честити празника на Ники и му пожелава здраве, професионални успехи и много бъдещи щастливи мигове с любимия отбор“, написаха „сините“ на официалния си сайт.

„Българският футболен съюз честити празника на Николай Михайлов и му желае здраве, късмет и много успехи“, пише в публикацията на футболната ни централа.

Роденият на 28 юни 1988 г. вратар е внук на легендата на Левски Бисер Михайлов и син на бившия капитан на „сините“ и Златното поколение на българския футбол, както и настоящ президент на БФС Борислав Михайлов.

Николай Михайлов е юноша на Левски, с който има две титли на България, две купи и една Суперкупа на страната. На 15 септември 2005 г. дебютира в европейските турнири в мач от турнира за купата на УЕФА срещу френския Оксер. На 11 май 2006-ата пък дебютира за мъжкия национален отбор на България.

Освен за „сините“ вратарят оставя запомняща се следа и зад граница, където с Твенте е вдигал шампионската титла, купата на Нидерландия и два пъти Суперкупата на страната.

Михайлов е вратар №1 в Ередевизие за 2011 г., а през същата година е избран и за футболист №1 на България. В кариерата си е играл още за Верона, турския Мерсин и Омония (Никозия).