УЕФА може да промени домакинствата на “Левски” и Локомотив (София) в Третия предварителен кръг на Лига Европа. Жребият отреди “сините” да приемат в първия мач победителя от двойката ФК Тирана (Албания) и Спартак (Търнава, Словакия). Двубоят е на 28 юли в София.

Ако Локомотив (София) отстрани македонския Металург (Скопие) от Втория предварителен кръг, ще се изправи срещу победителя от двубоя Шльонск (Полша) – Дънди Юнайтед (Шотландия). Жребият определи обаче и “железничарите” да домакинстват в първия си двубой на 28 юли. До 19:00 часа българско време УЕФА ще обяви дали ще направи промяна в двубоя на “червено-черните” и те да гостуват в първата си среща. Има вариант, при който двата тима да играят домакинските си мачове в един и същи ден в София.

"По-вероятно е Локомотив София да гостува в първия си мач, а "Левски" ще е домакин, защото ние сме по-напред в класирането и няма да бъдем засегнати. Има вероятност и двата отбора да са домакини в първите мачове, но може да се наложи и промяна на датите“, каза изпълнителният директор на "сините" Константин Баждеков, който беше на жребия в Нион./БЛИЦ