Шанс за участие в евротурнирите се открива пред отбора, заел четвъртото място в “А” група, пише днешната спортна преса, спекулирайки с изяврение на председателя на Лицензионната комисия към БФС Красин Кръстев.

Според правилата участниците на България в Шампионската лига и Лига Европа се излъчват от отборите, заели първите три места в “А” група и носителят на националната купа. Битката за четвъртото място в момента се води между Славия и Левски, като преди днешните си мачове за първенство “белите” имат аванс от една точка пред “сините”.

Цитирайки Кръстев, в. “Топспорт” твърди, че ако на финала за купата на България играят два отбора от “Б” група, то турнирът може да не излъчи участник в евротурнирите. “Крайният срок за допълнително подаване на документи за лиценз за Европа е 15 април. И трите отбора от втория ешелон, които са полуфиналисти за Купата – Чавдар (Етрополе), Калиакра и Черноморец (Поморие) са приготвили документацията. Но в случай, че не бъдат одобрени, а Берое не е нито носител, нито финалист, то в Европа най-вероятно ще отиде четвъртият от първенството”, твърди Кръстев.

Вестник “Тема Спорт” е още по-категоричен. Според изданието фаворитът за спечелването на купата на страната Берое със сигурност няма да получи лиценз за Европа. Това се отнасяло и за Чавдар (Етрополе). Очаква се Черноморец (Поморие) и Калиакра също да бъдат отрязани за правото да играят в континенталните надпревари./БЛИЦ