Стадионите на Левски и Славия могат да последват съдбата на тези на ЦСКА и Локомотив (София). Според Гонг има огромна вероятност „Георги Аспарухов” и „Славия” да бъдат затворени за новия сезон.
Причината са предписанията на „Общинската комисия по наредба за сигурността на спортните обекти преди, по време и след провеждане на спортните прояви организирани на стадионите и спортните зали”, които може да не позволят на тези стадиони да се играят мачове.
 
Първоначално се знаеше, че двата спортни обекта нямат да имат проблеми от подобно естество, като дори „Георги Аспарухов” ще посрещне мачовете на Левски и Берое от Лига Европа.
 
Вчера на “Герена” е минала комисия, която е направила предписания за изчистване на проблемните зони. Очаква се и становището и на Дирекцията за национален строителен контрол. Все още обаче не са ясни сроковете, които трябва да се спазят.
 
Според запознати Лицензионната комисия към БФС е сериозно притеснена от създалата се ситуация, тъй като срокът за лицензиране е 31 май. В крайна сметка този срок може да бъде удължен, тъй като има опасност нито един от петте столични отбора да не може да играе мачове на собствения си стадион.
 
Ситуацията изглежда много заплетена, тъй като има и четвърта страна в лицето на Министерството на спорта.