Ръководството на Олимпия Футбол Клуб съобщи пред БЛИЦ СПОРТ, че Левски, ЦСКА, Славия и още много от клубовете в България подкрепят тяхната идея. Припомняме, че от оглавявания от Иван Стоилов клуб изпратиха имейли на голяма част от школите в страната, в който беше описано всичко относно инициативата за премахването на класиранията при най-младите футболисти (7-12-годишни)

"Срещнахме подкрепа от софийските ПФК ЛЕВСКИ, ЦСКА - СОФИЯ, ПФК СЛАВИЯ, ФК Локомотив София 1929, БМ Спорт, ФК Спортист 13, ФК Щурче, Фк Талант, ФК Победа , ДФК ФЕРИОН, а oт останалите региони на страната ФК Марек 1915, ФК Велбъжд (Кюстендил), ФК Металург (Перник), ФК Марев Спорт (Варна), ДФК Звездичка (Бургас), ДФК Орлета (Пазарджик), ДФК Шампион (Варна), ФК Фортуна (Плевен), Локомотив (Русе), ФК Русе и други", съобщи директорът на Олимпия Футбол Клуб Иван Стоилов пред БЛИЦ СПОРТ.

От ПФК Левски са предложили като за начало да се започне с премахване на класиранията при най-малките - Футбол 5 и Футбол 7, а след това постепенно да се наложи и при Футбол 9. 

Предложението на ДФК ДИТ Спорт пък е всички клубове да се съберат и обсъдят предложението.
 
"Няма нужда да измисляме нещо ново. Просто трябва да копираме моделът от страните в Европа и да го приложим при нас", коментира Данаил Иванов - треньор в школата на Олимпия, откъдето благодарят на всички клубове в страната и се надяват да срещнат подкрепа и от други отбори и футболни лица, както и от най-важния фактор във футбола у нас - БФС.