Днес предстои да се изиграе последното издание на вечното дерби между Левски и ЦСКА за този сезон. "Сини" и "червени" се изправят от 18:30 часа на Националния стадион "Васил Левски" в мач от 35-ия кръг на Първа лига. Зарядът този път не е толкова голям и битката е повече за чест и слава. 

Очаква се на трибуните на Националния стадион за днешното дерби да има значително по-малко публика в сравнение с последните двубои. Феновете са разочаровани, след като любимците им не постигнаха целите си. Както в Левски, така и в ЦСКА са с наведени глави след случилото се. ЦСКА се бореше за купата и титлата, но тя отново е за Лудогорец - за седма поредна година, докато Левски драматично загуби от Славия  финала за Купата на България и продължава да е без трофей от 2009 година насам.

Тимът на Делио Роси има нужда от трите точки днес в борбата си за третото място, която води с Берое. След загубения финал за Купатана България, "сините" могат да стигнат до Лига Европа единствено през баража. Преди дербито днес Левски има 61 точки, с три повече от преследвача Берое, който тази вечер посреща шампиона Лудогорец. ЦСКА пък е бетониран на второто място със 75 точки. 

"Сините" и "червените" вече изиграха три мача помежду си в първенството и още два за Купата на България този сезон. В Първа лига балансът е в полза на ЦСКА - 1 победа и 2 равенства. За Купата пък Левски ликува на полуфиналите, елиминирайки "армейците" след 2:0 и 2:2.

"Сините" имат доста кадрови проблеми за мача днес. Делио Роси не може да разчита на контузените Цветкович, Тиам и Буш. Към тях трябва да прибавим и наказаните Гомес, Ейолфсон и Яблонски. Звездата Габриел Обертан, който напусна с травма срещата с Лудогорец (2:2), се очаква да остане на пейката днес. 

И в ЦСКА има отсъстващи. Контузени са голмайсторът Каранга, Китанов, Дюлгеров и Укра. 

ЛЕВСКИ - ЦСКА
Днес
от 18:30 часа
София, "Васил Левски"
Съдия: Волен Чинков

Вероятни състави: 


ЛЕВСКИ: Божидар Митрев, Роман Прохазка, Ивайло Найденов, Аймен Белаид, Иван Горанов, Нелуц Рошу, Васил Панайотов, Филипе Нашименто, Антонио Вутов, Паулиньо, Станислав Костов
Контузени: Милош Цветкович, Хали Тиам, Серджиу Буш
Наказани: Давид Яблонски, Жорди Гомес, Холмар Ейолфсон


ЦСКА: Витаутас Черниаускас, Станислаш Манолев, Николай Бодуров, Александър Барт, Жеферсон, Кристиян Малинов, Рубен Пинто, Тиаго Родригес, Кирил Десподов, Едвин Джеси, Жан Бланко
Контузени: Фернандо Каранга, Георги Китанов, Укра, Николай Дюлгеров
Наказани: няма

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТВ ПРОГРАМА