Бившият футболист на Левски Станислав Ангелов може да се завърне на "Герена". Пелето, както всички наричат универсалния футболист, играе във втородивизионния германски Енерги (Котбус), но договорът му изтича в края на сезона.

Ако Ангелов не преподпише, ще стане свободен агент от лятото и Левски може да го вземе без пари, информира "Меридиан Мач". Германските медии пък съобщават, че той е в полезрението и на ЦСКА.

Според информация от "Герена" ръководството на "сините" готви оферта към Станислав Ангелов, която може да превърне играча в най-скъпоплатения футболист на клуба.

На този етап от Левски не са говорили с Пелето, въпреки че законите на УЕФА позволяват това, защото контрактът му изтича след няколко месеца. Очаква се "сините" да се свържат с национала в началото на май.

Както е известно, Станислав Ангелов напусна със скандал Левски през лятото на 2007 година, за да премине в Енерги. Тогава германците използваха клауза в договора на играча, която позволяваше той да бъде откупен срещу 180 000 евро. Собственикът на "сините" Тодор Батков беше бесен от това и се опита да си върне Пелето по съдебен път, но не спечели делото. /БЛИЦ