След минивойната, разразила се по оста Левски-БФС, все пак бараж за Лига Европа ще има, като "сините" излизат в решителната битка днес от 20:00 часа срещу Верея.
Мястото на сблъсъка е стадион "Георги Аспарухов", а залогът е 215 000 евро. Победителят ще получи тази сума само за участието си в първия предварителен кръг на Лига Европа, без значение дали ще отпадне в тази фаза, или ще се класира напред.

Феновете на Левски готвят протест пред стадиона, който ще започне в 18:00 часа.

"Сините" се изправят пред сериозни кадрови проблеми в навечерието на срещата. Групата на Николай Митов ще е от едва 17 играчи. Капитанът Веселин Минев и нападателят Амаду Сукуна са отпаднали в последния момент от сметките на треньора. Трайно контузени са Боян Йоргачевич и Симон Сандберг, а Сърджан Лукин, Джереми Де Ноойер, Георги Костадинов и Антонио Аниете си тръгнаха от клуба.

В лагера на Верея на линия отново е крилото Момчил Цветанов, който дълго бе контузен. Треньорът на тима Александър Томаш ще може да разчита на всички свои футболиси за битката. Единственият отсъстващ е Илиян Йорданов, който е контузен.

Верея не е имал мач от 20 май, когато победи с 1:0 Пирин у дома и си осигури място на финалния бараж за участие в Лига Европа.

През сезона Левски и Верея се срещнаха два пъти, като и в двата случая "сините" бяха победители - 4:0 в София и 1:0 в Стара Загора.