Управителният съвет на „Левски” поиска Арбитражния съд в Лозана да реши дали правомерно Спортно-техническата комисия на БФС е променила класирането в „А” група. Както е известно, след изваждането на Литекс бе решено да бъдат отнети точките, които са спечелени срещу „оранжевите” до момента. Така „сините” изведнъж изостанаха с 5 точки от Лудогорец, а преди пренареждането двата тима бяха с равен брой.

За да се стигне до Арбитражен съд в Лозана е нужно от БФС също да се съгласят и да подпишат споразумение, което да бъде отнесено до международната инстанция и тя да реши дали правилно е пренаредено класирането.

„Управителният съвет на „Левски” смята, че решението на СТК, с което резултатите се анулират, е неправомерно и осигурява предимство по административен път на други отбори, а същевременно води до ощетяване на „Левски”.

Във връзка с това .искаме сключване на арбитражно споразумение с БФС, за да бъде отнесен спора пред съда в Лозана, който е независима международна институция.

Ако БФС не подпише това споразумение, ние не можем да стигнем до Лозана. От „Левски” сме готови да платим всички разходи”, заяви единият от собствениците на клуба Иво Тонев.

„Ако БФС не подпише, тогава ще трябва да отговарят на други въпроси. Означава, че са гузни и ще признаят, че са взели неправомерно решение.

Ние твърдим: Вашето решение е неправомерно и искаме да се явим пред международна инстанция. Искаме просто да се съгласите, за да може да се произнесе международна инстанция. Ако не – значи сте гузни и сте взели неправомерно решение”, заяви председателят на фенклуба на „сините” Степан Хиндлиян.

„Въпрос на морал, чест, доблест и други качества е в БФС да си подадат оставките. Никой от „Левски” няма да се занимава с конгреси, гласове, организации. Никой в „Левски” не иска да овладява или ръководи БФС. Нито аз, нито някой мой колега. Казвам го, за да не се опитват да ни вкарат в някакви постановки, че сме искали да завземем футболния съюз”, допълни Иво Тонев.

ВИЖТЕ НОВОТО КЛАСИРАНЕ НA "А" ГРУПА

  "А" група, сезон 2015/16 - програма, резултати и листа на голмайсторите "Б" група, сезон 2015/2016 - програма, резултати и класиране Купа на България - сезон 2015/2016 топка_1.jpg BALL.jpg SOC.jpg soccer_02_1__1.jpg