Левски е бил на косъм от привличането на защитника Антонио Рубен Парага Ортиз. Това разкри самият футболист пред сайта ideal.es. В момента левият бек рита за нискоразредния Гранада, подвизаващ се в трета дивизия. Парага разказва, че в началото на юли е постигнал договорка с Левски и дори се е стягал да играе в предварителните кръгове за Шампионската лига. Тогава бил свободен агент.

"Всичко бе решено. Съгласих се на трансфера, след като говорих с приятелката и семейството си. Сделката обаче пропадна в последния момент, защото Левски не успя да убеди никой от двамата си леви бекове да отиде на друго място под наем. Бях готов на всичко, за да отида в този клуб, дори се съгласих на по-малки лични условия", заяви Парага, цитиран от вестник "Тема спорт".

26-годишният испанец не крие, че преди да подпише с Гранада е имал предложение и от Анортозис, но е предпочел да остане в родината си. Защитникът обаче с радост би се обвързал със "сините", ако го потърсят отново през зимата. В кариерата си Парага е играл за Аляурино, Малага и Кордоба.

До привличането на Парага през зимата обаче е малко вероятно да се стигне, тъй като футболистът е бил харесан от вече бившето спортно-техническо ръководство на Левски в лицето на Емил Велев и Даниел Боримиров./БЛИЦ