Левски победи категорично с 3:0 Славия на стадион "Васил Левски" в дербито от 24-ия кръг на Първа лига. Срещата бе белязана от няколко спорни положения, като в полза на "белите" не бе отсъдена дузпа в 12-ата минута, а също така те имаха претенции и за червен картон на Паулиньо през първата част. Бразилецът пък се отчете с пропуск от дузпа в 59-ата минута.

С тези три точки Левски отново скъсява дистанцията до лидера Лудогорец на 5 точки, като "сините" притежават 51 пункта, колкото има и третият ЦСКА. Славия от своя страна се намира на осмото място с 30 точки.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Дебют за "сините" в днешния двубой не успя да направи новото попълнение Еркебулан Сейдахмет, който остана извън групата за двубоя. В състава на Георги Дерменджиев липсваха и контузените Валери Божинов и Живко Миланов. За отбора на Златомир Загорчич пък на пейката остана Георги Петков, а като титуляр стартира Дарко Тасевски, който се изправи срещу бившия си тим.

Срещата започна двуостро, а първата ситуация бе пред вратата на "сините". Гамаков бе намерен от Тасевски с центриране от корнер, след което стреля с глава, но в аут.

Още с първата си голова възможност Левски излезе напред в резултата. Станислав Костов остана непокрит в наказателното поле на "белите", като отбеляза след пас на Кабрал.

В 12-ата минута на двубоя дойде най-спорната ситуация. Цветелин Чунчуков бе повален в наказателното поле на гостите от Нуно Рейш, но главният съдия не отсъди дузпа.

"Сините" отвърнаха с греда на Паулиньо в 19-ата минута. Бразилецът се замеси в спорна ситуация около 5 минути по-късно, удряйки Славчо Шоколаров след избутване на втория. Санкция за футболиста на Левски обаче нямаше.

Славия продължи да играе много добре, а в 29-ата минута на Николай Михайлов, който бе капитан за столичния гранд в днешния двубой, му се наложи да показва страхотен рефлекс след изстрел на Славчо Шоколаров. 

В края на полувремето момчетата на Георги Дерменджиев взеха преднина от 2 попадения. Точен бе Кабрал, вкарвайки красив гол с левия крак.

Сериозен пропуск за Славия направи Милен Гамаков в началото на втората част. Бранителят бе оставен сам в наказателното поле на Левски след изпълнение на корнер, но не успя да засече на опразнената врата.

Само 2 минути по-късно падна и най-красивият гол в срещата. Давиде Мариани си нагласи топката на границата на наказателното поле и с прецизен изстрел, отбил се в страничната греда на Стергиакис, направи резултата класически.

"Сините" продължиха с добрата игра и едва не отбелязаха четвърти гол във вратата на своя домакин. Станислав Костов бе изведен по прекрасен начин, премина покрай Велковски, но не успя да преодолее стража на "белите".

Левски получи дузпа в 60-ата минута за нарушение на Гамаков срещу Цветкович, а зад топката застана Паулиньо. Бразилецът отправи страхотен изстрел, но с още по-добра изява се отчете Антонис Стергиакис, спасявайки наказателния удар.

В 66-ата минута Николай Михайлов спаси хубав изстрел на Славчо Шоколаров, а десет по-късно ситуацията се повтори и стражът на "сините" отново не се затрудни.

В края на двубоя Александър Станисавлевич получи втори жълт и респективно червен картон за нарушение срещу Паулиньо. 

Левски не успя да се възползва от фаула и така двубоят завърши при резултат 3:0.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019