Ситуацията в „Левски“ все повече започва да прилича на тази в ЦСКА. Двата гранда не само имат сериозни финансови трудности, но на „Герена“ явно са взели пример от „Армията“ и копират поведение от времето на управлението на Александър Томов.
 
Преди първия полуфинал за Купата на България срещу Лудогорец (0:0) беше обявено, че играчите на „Левски“ са получили голям процент от дължимите три заплати. Оказа се обаче, че това не е точно така. Пари са взели само чужденците привлечени при „сините“ през зимата – Боян Йоргачевич, Емил Нину, Лиман Абди и Лукаш Гикиевич.
 
По този начин Тодор Батков искал да прекъсне недоволството сред новите попълнения. Не е изключено пари да са получили и испанците Мигел Бедоя и Антонио Аниете. Всички останали играчи са останали с празни джобове, което е предизвикало недоволството на българите в състава. Спортният директор Георги Иванов е опитал да потуши напрежението с обещание за пари след Великденските празници.
 
Както е известно, плащането на заплати само на избрани футболисти беше практикувано в ЦСКА по време на управлението на Александър Томов. Тогава също имаше недоволство сред играчите на „червените“, които се чувстваха пренебрегнати за сметка на някои свои съотборници.