Човек, близък до ръководството на Левски, се е свързал с полузащитника на Локомотив (София) Димо Атанасов и му е подхвърлил варианта да разтрогне с „железничарите” и да се присъедини към тима от „Герена” като свободен агент, пише „Тема спорт”.

Интересното е, че лицето не се е представило, а на халфа е било обяснено, че е „в много добри отношения” със „сините” и че разговорът е „неофициален”. „Свръзката” бил категоричен, че Атанасов ще получи повече информация, ако до няколко дни изяви сериозен интерес към предложението.

По време на разговора мнимият агент е обяснил, че знае, че договорът на родения през 1985 г. в Павликени футболист изтича след година, но е подчертал, че има вратичка, която позволява трудовите му взаимоотношения да бъдат прекратени.

Цитирана е точка от разпоредбите на ФИФА, според която играч, навършил 23 години, може да скъса с настоящия си клуб, при положение, че е защитавал цветовете му 5 или повече години. При това положение той трябва да плати като компенсация оставащите до края на договора си заплати. В случая с Атанасов сумата не надхвърля 50 000 лева и му е било обещано, че парите ще му бъдат осигурени./БЛИЦ