“Левски” е купил бразилеца Жуниньо или по-точно 50% от неговите състезателни права. Това ще позволи на Славия да прибере половината сума от бъдещ трансфер на офанзивния футболист, пише “Меридиан Мач”.
 
“Сините” са платили символична сума за правата на 26-годишния играч, който стартира много силно кариерата си на “Герена”. Както е известно, при привличането на Жуниньо в средата на февруари спортният директор на “Левски” Георги Иванов обяви, че бразилецът е под наем и има опция за откупуването му след края на сезона. БЛИЦ беше първата медия, която съобщи за трансфера на офанзивния футболист при “сините”.
 
Има неоспоримо доказателство, че Жуниньо вече е собственост на “Левски”. То се нарича Тайсуке Акиоши. Японецът беше картотекиран в Славия, а с него бе запълнена квотата от трима чужденци извън ЕС. Той зае мястото на Жуниньо, а според разпоредбите на БФС това не може да стане, ако бразилецът играе под наем на “Герена”.
 
Както е известно, Жуниньо успя бързо да се сработи в “Левски”. Той беше най-добрият на терена при победата над Черно море (2:1), когато се отчете с асистенция. В следващия мач бразилецът откри резултата при 3:0 над Монтана.