Левски излезе със съобщение по повод кончината на легендата на тима Сашо Костов. 

Ето какво написаха "сините" на официалната си страница.

"Левскари, тази сутрин на 81-годишна възраст си отиде една от най-ярките светлини на нашия клуб, символът и емблемата на левскарщината. Човекът, който знаеше какво значи да обичаш, уважаваш и носиш в сърцето си „синята“ идея. Напусна ни титанът Сашо Костов!

Няма нито думи, нито начин да опишем мъката си. Мъката по загубата на един човек, който знаеше как да те накара да се усмихнеш. Човек, който те пренасяше за секунда в най-романтичните времена на Левски и говереше с трепет за Гунди. За онова вълшебно време и затова колко голяма дума е да си левскар. Човекът, който казваше, че левскарският дух никога няма да умре.

След твоята загуба, бате Сашо, остава една огромна празнина, но всички левскари сме длъжни да изпълним твоя завет и никога да не оставяме „синята“ идея да бъде сломена. Длъжни сме да пазим и предаваме левскарския дух на поколенията.

Ще помним винаги усмивката, която не слизаше от лицето ти, въпреки тежко преживените загуби на приятели и трудностите, през които премина. Ще помним уроците ти и онези мигове, в които се връщаше назад в спомените си, за да ни споделяш как често мечтаеш за миговете, в които си бил заобиколен от своите приятели. Сега си при тях. Сега можеш да кажеш на Гунди, всичко което не успя, когато бяхте рамо до рамо на терена. Сега отново ще сте едно голямо семейство. Там в синевата, където те очакват и другите легенди.

Зад гърба си Сашо Костов остава незабравими спомени. Записва участие на световните първенства в Чили и Англия. Има 331 мача и 85 гола за „сините“. Трикратен шампион на България и петкратен носител на Купата.

Сашо Костов бе от тези играчи, които не можеха да останат незабелязани. Днес пък остава със златни букви в историята на клуба като един от основните стълбове, които крепяха левскарските ценности. Отиде си на малко повече от четири по 20, както обичаше да казва той. Отиде си, за да продължи да ни преподава какво е да си левскар!

Почивай в мир, бате Сашо! Ние никога няма да те забравим!"