Ръководството на “Левски” нарочи за гонене през лятото португалското трио Кристовао Рамос, Нуно Пинто и Жоао Силва. Тримата са разочаровали ръководството на клуба с представянето си, заради което може да бъдат освободени, пише “Тема Спорт”. Освен слабата им играта везните към раздяла са наклонили и високите им заплати.
 
30-годишният Рамос беше сред най-добрите в състава на “сините” през есента, но изгуби формата си. Той вече получи последно предупреждение, когато Станислав Ангелов беше отстранен от отбора. Португалецът беше резерва срещу Черно море (1:1) и се появи на терена на мястото на Милен Василев. Почти сигурно ще остане на пейката и срещу Литекс за Купата на България в сряда.
 
На мушката на Илиан Илиев и ръководството са Жоао Силва и Нуно Пинто. Първият за пореден път не успя да оправдае платените 360 000 евро през лятото при появата си като резерва срещу “моряците”. Той има 7 гола във всички турнири до момента, като 4 от тях са за Купата на България (2 срещу Пирин Разлог и два срещу Черно море).
 
Ситуацията с Нуно Пинто е идентична. Изявите на 26-годишния бранител през пролетния полусезон накараха Илиан Илиев да го извади от състава за сметка на Орлин Старокин. Освен това Пинто често получава контузии, а и стилът му на игра не допада на треньора на “Левски”.