Левски в момента е супер. Отборът се намира в страхотна форма. Гази в първенството, гази и в Европа. Стадионът е пълен. И ще става още по-препълнен. Еуфорията е завладява масово всичко синьо в България. Така както беше през цялата календарна 2006 година, когато тимът стигна до четвъртфинал в турнира за купата на УЕФА, а после влезе и в групите на Шампионската лига.
Всички, обичащи Левски, се молят и надяват успехите на Стария континент да се повторят и на техните любимци отново да им бъде прикачено прозвището евробойците на България.
На “Герена” обаче трябва да си отварят очите не на четири, а на 44, защото срещу тях ще застане белгийски отбор.
Статистиката ясно и категорично показва, че Левски винаги се препъва, когато насреща му застане тим от Белгия. “Сините” редовно са елиминирани от такъв съперник, нямат даже и утешителна победа.
През есента на 1989 година Левски отпадна от Антверпен по възможно най-гадния, най-тъжния и най-комичния начин. Такъв, какъвто и най-върлият враг ЦСКА не би му пожелал. Първият мач в София завършва 0:0. На реванша, състоял се на 26 септември в Белгия, “сините” повеждат с 3:1 и се виждат крайни победители. Двубоят обаче е удължен със 7 минути заради тежка контузия на играч от домакините поради което срещата е за кратко прекъсната. И тези минути се превръщат в най-кошмарните за Левски в цялата му европейска футболна история. Стига се до 3:2, 3:3, а буквално в последните секунди Антверпен забива четвъртия гол. “Сините” отпадат, след което са наречени идиотите на Европа. Мачът им влиза в хрониките на редица западноевропейски телевизии, а френската TF1 го поставя в рубриката “издънката на десетилетието”.

Статистика на най-трагикомичния за България евромач:
26 септември 1989 г.
АНТВЕРПЕН - ЛЕВСКИ 4:3
АНТВЕРПЕН: Де Конинк, Кикенс, Брьонерт, Декене, Смитс, Ленхоф (46 - Геленкиршен), Ван Рой, Шроотен, Куаранта, Клаесен, Чернятински (65 - Хуберхт).
ЛЕВСКИ: Здравков, Вангелов, Коев, Георгиев, Савов, Славчев, Йотов (69 - Донков), Груев, Михтарски, Йорданов (84 - Господинов), Искренов.
ГОЛМАЙСТОРИ: 0:1 Славчев (6), 1:1 Геленкиршен (82), 1:2 Донков (84), 1:3 Михтарски (89), 3:3 Клае­сен (91, 94), 4:3 Куаранта (97).
СЪДИЯ: Каупе (Ав.),
СТАДИОН “Бозюил”, Антверпен - 10 000 зрители
 
Шест години по-късно българите се изправят срещу Аалст отново за Купата на УЕФА. Въпреки че е смятан за фаворит, Левски губи и двете срещи - с 0:1 и 1:2 и не успява да стигне до втория кръг на турнира. В края на мача в Белгия вратарят на “сините” получава червен картон и тъй като смените са изчерпани, на вратата застава защитникът Владо Йонков, който обаче не допуска попадение.
 
Последната среща на “сините” с белгийци е през 2004 г. Тогава те играят с Беверен отново в първия кръг за Купата на УЕФА. В състава на съперника личат имената на настоящите котдивоарски национали Емануел Ебуе, Жервиньо и Ндри Ромарик. Двубоят в София завършва 1:1, а Беверен печели 1:0 в Белгия и продължава групите на турнира.
 
Сегашните футболисти на Левски обаче нямат никакво намерение черната серия да продължи. Тяхната амбиция е да сложат край на белгийския терор с красива и зрелищна победа пред хилядите фенове, които вече изкупиха всички билети. Шансове има, тъй като "сините" са доста добър отбор.